Waarom uw zolder renoveren ?

U hebt een zolder en wilt deze in een gezellige kamer, een speelkamer voor uw kinderen, een tv-ruimte, een mini studio voor uw kinderen, een kantoor of gastkamer verbouwen… ? Het zou inderdaad jammer zijn deze ruimte die anders verloren gaat, niet te gebruiken. Door uw zolder te renoveren brengt u een toegevoegde waarde aan uw huis. U hebt dan ook de mogelijkheid om uw thermische en akoestische isolatie te verbeteren.

Het resultaat is dus een grotere leefruimte, meer comfort en een positieve herwaardering van uw huis.Een op maat gerenoveerde zolder

Door het uitvoeren van ontwikkelingswerk in uw zolder of onder de hanenbalken, is de ruimte onder het dak van uw huis geoptimaliseerd met het toevoegen van een extra kamer.

Opgepast ! Echter, om uw zolder te vernieuwen is het noodzakelijk de hoogte te controleren. Deze moet minimum 1.80m zijn zodat u in het midden van uw kamer kunt rechtstaan. De dakhelling moet ten minste 30 ° zijn. Indien nodig kunnen we de structuur van het gebint verbouwen om de inrichting te vergroten en een extra kamer te maken.

We controleren ook dat de toegang tot uw zolder mogelijk is (wenteltrap, klassieke trap,…) en dat de vloer in goede staat is. De toegang is overheersend omdat deze geïntegreerd zal zijn in de organisatie van de benedenverdieping et de organisatie van uw ruimte in de zolder.
renovatie van een zolder

Voorgestelde diensten :

De renovatie van een zolder begint meestal met een volledige isolatie van het dak. Er wordt rekening gehouden met de huidige normen. Uw dak zal op basis van een twee laags isolatie geïsoleerd zijn. De eerste laag is een dampscherm en 8cm panelen van PUR. De tweede laag zijn 22cm panelen van dakisolatie boven het gebint en onder de afdichtingsmembraan ? Een goede isolatie zal uw nieuwe woonruimte beschermen tegen de koude winter maar ook de hoge temperaturen in de zomer. Dankzij een goede isolatie zal de energetische certificaat van uw huis verbeterd zijn.

  • In uw zolder is het vaak donker, het is daardoor noodzakelijk om dakramen of dakkapellen te installeren om voldoende daglicht in uw ruimte te laten doorgaan.
  • We kleden vervolgens de muren et plaatsen tussenwanden als u uw zolder wilt wijzigen in verschillende ruimtes.
  • Indien u een hoge dak hebt, kunnen we een mezzanine bouwen om nog meer ruimte te creëren.
  • Indien nodig, plaatsen we een nieuwe vloer of herstellen we uw bestaand vloer. Als u uw zolder in meerdere delen opdeelt installeren wij deuren tussen de verschillende ruimtes.
  • Wij volgen het schilderwerk, de fabricatie en installatie van het interieur houtwerk (kasten, kasten, …) en zorgen ervoor dat een veilige elektrische installatie wordt geplaatst.
  • Als u een badkamer wilt integreren in uw slaapkamer of gastkamer op de zolder, zorgen wij voor de plaatsing van de sanitairen.

We zullen al het nodige doen om uw zolder te renoveren en er een comfortabel extra leefruimte van te maken die aangepast is aan uw wensen en persoonlijke smaak en door het voldoen aan de technische eisen en normen.


Enkele voorbeelden:

Lichtervelde

In renovaties

Elsene – Keverslaan

In renovaties

Elsene – Huysmans

In renovaties

Asse – Terlinden

In renovaties

Zeebrugge

In renovaties

Tervurenlaan

In renovaties

Pede – Herdebeek

In renovaties

Elsene – Cambre

In renovaties

Dilbeek – Kaudenaarde

In renovaties

Etterbeek – Tervurenlaan

In renovaties

Olv Lombeek

In renovaties

Contacteer ons !